АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НА 14 ФЕВРУАРИ - "РАЗКАЗИ ЗА ЛЮБОВТА" - КОНЦЕРТ НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР-СЛИВЕН

“Разкази за любовта”
02.02.2023 / 15:41

“Разкази за любовта” е названието на следващия концерт в юбилейния сезон на Симфоничен Оркестър-Сливен, който ще се проведе във вторник 14 Февруари 2023 г., от 18.30 ч.

Специалното събитие ще представи на сцената на зала “Сливен” завладяващи истории и познати мелодии от оперите “Кармен”, “Порги и Бес”, “Севилският бръснар” и легендарната соната “Дяволските трилери”.

Между музикалните изпълнения ще бъде разказана и драматичната съдба на героите и самите произведения.

Камерният концерт е част от цикъла “Млада Европа” на Симфоничен Оркестър Сливен. Гости ще бъдат феноменални млади дарования от Украйна, Русия, Колумбия и България.

Роден в Колумбия, Диего Арагон започва музикалното си обучение на 7-годишна възраст в училището INEM. По-късно постъпва в консерваторията „Антонио Мария Валенсия“ в град Кали. През 2012 г. той става член на OSJVC и участва в турнета като солист в Европа и Южна Америка.

На 15-годишна възраст е поканен да свири във Филхармоничния оркестър на Кали, а през 2016 г. става член на Колумбийската младежка филхармония, под палката на маестро Андрес Ороско-Естрада. Свири в театри като Concertgebouw (Амстердам) и Musikverein (Виена). Лауреат е на международните конкурси „Младите солисти на град Кали“ и „Виолинисимо“ в Меделин. В момента завършва своята магистърска степен в Кралската консерватория Монс /Белгия/.

Катерина Ласточкина е родена в Луцк /Украйна/ и започва да свири на цигулка само на 5-годишна възраст.

Освен солист на Оркестъра на Волинския колеж по култура и изкуство “Стравински”, тя е и лауреат на международните конкурси "Александър Негода", конкурс "Юрий Хилобоков" и Всеукраинския конкурс по цигулка на Националната музикална академия "Чайковски".

В момента е студентка в Кралската Консерватория в Монс /Белгия/ и се увлича по композицията. Катерина е изключително креативен млад артист и работи върху своята първа собствена соната за цигулка и пиано.

Леонид Чернявский е само на 20 години и е роден в Москва, в семейство на музиканти. Учи цигулка от най-ранна детска възраст в престижното училище “Гнесин” при някои от най-известните руски педагози.

Участва в множество концерти в престижни зали в Москва и в момента е студент в Кралската Консерватория в Монс /Белгия/. Леонид с удоволствие изпълнява рядък и изключително виртуозен цигулков репертоар.

Ще чуем и утвърдената българска пианистка, носител на огромно количество призове между които “Музикант на годината” и “Златно перо”, Мартина Табакова.

Специално за деня на влюбените, Симфоничен Оркестър Сливен подарява едно оригинално и вълнуващо преживяване.

При закупуването на един билет на стойност 10 лв. от касата на зала “Сливен”, получавате втори безплатно, за вашата романтична половинка!

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев