АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ОБСЪЖДАТ ЧЕТИРИ ПРОЕКТА НА ДЕКЛАРАЦИИ, СВЪРЗАНИ С РСМ В ПОСЛЕДНИЯ СИ РАБОТЕН ДЕН

Народно събрание
02.02.2023 / 08:31

Очаква се в последния си работен ден депутатите да обсъдят четири проекта на декларации, свързани със ситуацията в Република Северна Македония (РСМ).

Още по време на заседанието си вчера по предложение на депутатите се приеха размествания на дневния ред и точката за декларациите остана за днес.

Костадин Костадинов от “Възраждане“ каза:

“Точката за декларацията, осъждаща антибългарската агресия в РСМ, отива много по-надолу, това ще бъде един изключително лош знак. Разбирам желанието на “Продължаваме промяната“ да не се гласува тази декларация, особено с оглед на това, че един техен представител си позволи да обвини български политици и граждани за това, което се случва в РСМ, но все пак да напомня, че декларацията беше приета с пълен консенсус. Това е нещо, което не се случва често, не само в този парламент, но и по принцип. Тя обедини всички политически сили“.

От ГЕРБ-СДС предлагат проект на декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в РСМ.

ПП предлага декларация по отношение на гражданите на страната с българско самосъзнание.

Парламентът ще обсъди и проект на декларация във връзка с насилието над българския гражданин – Християн Пендиков в Охрид и езика на омразата срещу България.

Депутатите ще разгледат и проект на декларация във връзка с агресивната антибългарска истерия, разразила се в РСМ, внесена от Костадин Костадинов от “Възраждане“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев