АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ОБСЪЖДАТ МЕХАНИЗЪМ ЗА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА

Народно събрание
01.02.2023 / 08:41

Повишението на минималната работна заплата влиза в дневния ред на депутатите. Парламентът ще обсъди и обявяването на Голодомора от 30-те години на миналия век в Украйна за акт на геноцид.

БСП се възползва от правото на парламентарните групи в първата сряда от месеца да вкарат свои предложения в дневния ред и настоява първа точка на парламента днес да са промени в Кодекса на труда. Тяхното предложение е да се създаде механизъм, с който минималната работна заплата да се изчислява като 50 на сто от средната брутна заплата за предходната година.

От ДБ предлагат проект на решение за обявяване на Голодомора от 1932-33 г. на 20-ти век да се определи като акт на геноцид.

От ПП предлагат промени в Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които да им дадат право както да участват активно дистанционно във вземането на решения, така и да се отказват от своите функции.

В дневния ред е включено и окончателното приемане на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които уреждат участие на български военнослужещи в състава на военни формирования извън територията на страната. Вносител е Министерски съвет.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев