АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СИДЕРОВ ПРИЗОВА ЗА ОБЩ БЛОК С БСП, "ВЪЗРАЖДАНЕ" И "РУСОФИЛИ", КОЙТО ДА БАЛАНСИРА ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИЯ

 Волен Сидеров
26.01.2023 / 15:07

"Трябва предизборно да се обединят БСП, "Възраждане", партии като "Атака", поне още 8-10 има такива партии, "Русофили", "МИР" и т.н., които не се различават по виждания по основни въпроси - и вътрешни, и външни. И да направим мощен блок, който да застане за баланс, защото другият блок се получава, независимо дали ще се карат Кирил (Петков) и (Бойко) Борисов, те по тези въпроси са заедно. Те се състезават кой по-верноподанически да каже, че е против Русия, агресора и дават оръжие на Украйна. Има я едната страна, а другата я няма. За да има баланс, трябва да се направи един блок".

Това каза пред БНР лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров.

Според него има нужда да се погледне стратегически на политическата ситуация и апелира към лидерите на тези формации "да бъдат по-умни":

"Имаме нужда от това да се вдигнем над подробностите. Ако формираме сега един блок и той да се утвърди на тези и на следващите избори, вече в България ще има кой да изразява мнението на тези 70 или 75% от българите, които казват, че не искат оръжие за Украйна, не искат в езрозоната, не искат двата реактора за АЕЦ "Белене" да ръждясват, които казват, че искат енергетиката да бъде такава, каквато можеше да бъде, искат "Южен поток", "Белене" и т.н.".

В предаването "12+3" лидерът на "Атака" изказа предположение, че му повдигат обвинения заради "поръчковия характер на прокуратурата" и защото медията, която ръководи, не е политкоректна:

"Явно е започнала да дразни някои кръгове и някои посолства", заяви той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев