АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАСИТЕНА ЗАКОНОДАТЕЛНА ПРОГРАМА НА НС ЗА ПЕТЪЧНИЯ ДЕН

Народно събрание
20.01.2023 / 09:12

Депутатите ще приемат промени на второ четене и в закона за етажната собственост. Законопроектът вменява задължение за управителя да публикува на видно и общодостъпно място ежемесечен отчет за приходите и разходите на етажната собственост, както и задължение за етажната собственост да избере контролен съвет.

Въвежда се публичен електронен регистър на професионалните управители, управителните съвети и сдруженията на собствениците към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Парламентът ще приеме окончателно и промените в закона за лечебните заведения.

Министерството на здравеопазването ще може да финансира дейности в областните многопрофилни болници в страната. С промените се осигурява правна възможност за субсидиране на областните многопрофилни болници за активно лечение. Обхващат се 28-те области на страната.

Костадин Ангелов от ГЕРБ обясни, че с промените в закона ще се подобри спешното здравеопазване и това при извънредни ситуации и аварии. Ще се помогне и за покриване на задълженията на областните болници за дейности като съдебна медицина, патоанатамията, прием на здравнонеосигурени спешни пациенти и кадри.

В рамките на парламентарния контрол ще се проведат и разисквания по питането на народните представители Иван Манев и Иван Христанов към служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова-Благова относно премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев