АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПП НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ПРАВИТЕЛСТВО С МАНДАТА НА БСП

Кирил Петков и Асен Василев
19.01.2023 / 09:33

Националният съвет на "Продължаваме Промяната" излезе с решение да се въздържи от подкрепа към правителството с мандата на БСП, обявиха от партията.

Краткият живот на новия български парламент показа ясно, че носителят на третия мандат БСП може да състави правителство с останалите политически партии, с които заедно избраха председателя на НС и работеха в синхрон по ключови законодателни инициативи, се казва в позицията на партията.

В същото време те ще подкрепят националните приоритети от програмната декларация на ПП, които съвпадат с целите на новия редовен кабинет, в случай че бъде сформиран от другите политически сили.

"Вярваме, че можем да намерим съгласие с БСП в сферата на социалната политика, при гаранция за 3% дефицит. Но виждаме сериозни разминавания по въпроси, свързани със съдебната реформа и законопроектите за главния прокурор, връщането на хартиената бюлетина чрез поправките в Изборния кодекс, влизането в Еврозоната и отношението към войната в Украйна", допълват от партията.

Ако получат покана за разговор с БСП, ПП ще я приемат. "Отидохме на разговори по политики с всички партии, защото сме убедени, че в сложния политически ребус единственият смислен начин е да обсъждаме политики за развитие на България", заявяват още от "Продължаваме Промяната".

Според тях сигналите, които дават почти всички политически партии във връзка с третия мандат, пораждат съмнения за реални намерения за редовно управление.

Националният съвет на "Продължаваме Промяната" е дал мандат на лидерите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговори с "Демократична България", "Спаси София" и всички други формации, които работят за просперираща, справедлива и европейска България, с цел потенциални обединения за следващите местни и национални избори в страната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев