АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ЗАПОЧВА РАЗГОВОРИ С ВСИЧКИ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО

Националния съвет на БСП даде мандат на партийното ръководство да започне разговори с всички парламентарно представени партии в опит да съставим редовно правителство
18.01.2023 / 16:50

Националния съвет на БСП даде мандат на партийното ръководство да започне разговори с всички парламентарно представени партии в опит да съставим редовно правителство. Това съобщи след заседанието лидерът Корнелия Нинова.

Първата стъпка ще бъде покана към лидерите за обща среща, на която ще бъдат поставени пет въпроса - има ли политическа воля и желание за съставяне на кабинет, какви задачи да се възложат на правителството и с какъв срок да бъде то, политическо, експертно или смесено, както и какъв да бъде форматът за взимане на решения в една сложна конфигурация.

"Ще се види дали има желание или просто се демонстрира такова, за да се прехвърли отговорността за предсрочни избори на един или друг. Ние не бихме искали това да се случва, искаме честен и открит разговор. И представяне пред обществото на фактите. Ако имаме различия и не можем да се съберем - да го обявим", категорична беше Корнелия Нинова.

Тя посочи, че БСП няма да бави старта на преговорния процес и ще започне още в следващите дни. Лидерът на левицата не изключи освен лидерска среща, тя да отговори на желанието на някои от партиите само за двустранни срещи.

В понеделник Румен Радев връчи на БСП третия мандат, като последен опит за съставяне на правителство в рамките на настоящото Народно събрание.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев