АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН Е НОСИТЕЛ НА ДВЕ ОТЛИЧИЯ ЗА ДОБРИ ПРАКТИКИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТИ

Стоян Марков
18.01.2023 / 15:09

Добрите практики на Община Сливен през изминалия програмен период и последователните политики при подготовката за новия бяха представени от зам.кмета Стоян Марков вчера в пресклуба на БТА в Сливен. Това стана на първата регионална конференция по проекта „Европа в България: Общо бъдеще“, който Българската телеграфна агенция изпълнява с подкрепата на Европейската комисия.

От 2014 до 2020 година Община Сливен има сключени над 30 договора, финансирани с безвъзмездни средства от различните Оперативни програми, на обща стойност за близо 62 млн.лева. Голяма част от проектите са вече изпълнени, други се изпълняват към момента, съобщи зам. кметът. Отделно са подготвени проекти, финансирани от други източници, и с тях стойността на привлечения финансов ресурс надвишава 70 млн. лева. При подготовката за новия 7-годишен период през 2021 година общините Сливен, Ямбол и Тунджа обединиха усилия за осъществяване на един от най-мащабните икономически проекти в страната, обхващащ индустриалните зони около Сливен и Ямбол, както и за социалното и културно партньорство и сближаване на двата областни града, допълни Стоян Марков.

За цялостната си дейност Община Сливен бе отличена преди две години с награда в категорията „Най-отговорен поглед в бъдещето“ от Управляващия орган на ОПРР. А в края на м.г. кметът Стефан Радев получи престижното „Отличие за прозрачност и добри практики в отчетността при изпълнението на европейски проекти“ след проведено изследване на Асоциация „Прозрачност без граници“.

В регионалната конференция присъстваха Митка Крълева, началник на отдел „Общинско развитие, програми и проекти“ и Мария Паспалджиева, началник на отдел „Международно сътрудничество и инвестиции“ към Общината.

Подробности за презентацията на зам. кмета по икономическото развитие Стоян Марков могат да се видят чрез линка:

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/regional-news/sliven/391331-politikite-na-sblizhavane-na-es-ni-pomagat-po-dobre-da-planirame-vazhni-proekti

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев