АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ И ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ ГОСТУВАХА НА МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ

митрополит Иоаникий
16.01.2023 / 22:35

Областният управител Минчо Афузов и неговия заместник Антоний Андонов днес бяха гости на Сливенска митрополия, за да засвидетелстват уважението си към Негово Високопреосвещенство митрополит Иоаникий.

"Инициирахме тази среща, за да Ви пожелаем здраве и една спокойна и ползотворна Нова година, да изразим благодарността си за това, че като духовен баща на три области - Сливен, Ямбол и Бургас, винаги сте били мъдър и всеотдаен в работата си с хората. За всеки човек е важно да има в кого да се огледа, от кого да вземаме пример. За нас Вие сте пример", обърна се областният управител към владиката.

Дядо Иоаникий благодари сърдечно за непринудената визита и благопожела на ръководителите и служителите на Областна администрация здраве, благоденствие и нови успехи. Той приветства усилията на своите гости за утвърждаване на съгласието, сътрудничеството и единодействието в името на хората от Сливенска област. "Винаги трябва да избираме градивното, Доброто, полезното. Защото никой не може да затъмни Слънцето, колкото и да му се иска. То животвори! И винаги трябва да избираме общия път", изтъкна митрополит Иоаникий. "Аз много обичам Сливен. Служил съм тук повече от 50 години. За пръв път дойдох в Сливен на 27 септември 1960 година. Така че от много дълги години съм свързан с този град", сподели още той.

"Изключително приятно е да се общува с един толкова мъдър, посветен и ерудиран човек като сливенския митрополит. Той е забележителна личност", каза след края на срещата областният управител Минчо Афузов. И изрази готовността на Областна администрация да оказва съдействие на Сливенска митрополия и Негово Високопреосвещенство винаги, когато това е необходимо.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев