АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" ИСКА НОВ ЗАКОН ЗА СПЕШНАТА ПОМОЩ И КРИТИКУВА ИДЕЯТА ЗА КУПУВАНЕ НА ХЕЛИКОПТЕРИ

Николай Дренчев
11.01.2023 / 14:25

От партия „Възраждане“ поискаха нов Закон за спешната помощ, тъй като към момента няма добре изградена работеща система за оказване на първа помощ.

Парламентарната група смята, че след дебат в Народното събрание може да се направи законодателна система, която да бъде на разпореждане на Министерския съвет.

Депутатът Николай Дренчев критикува идеята на здравното министерство за закупуването на нови хеликоптери за спешна помощ и я определи като „отчаян опит да се вземат пари от Европейския съюз“:

"Ние всъщност няма да получим пари от Европейския съюз и вертолетите, които, ако наистина се реализира замисълът на Министерство на здравеопазването, които ги купим с национално финансиране, няма да бъдат възмездени от Европейския съюз и ще останат за сметка на българския данъкоплатец. На нас ни е необходима цялостна система и, виждайки невъзможността Министерски съвет да създаде такава система, най-правилно е това да стане чрез отделен закон, който да се изкове тук в рамките на това Народно събрание, ако има този живот. Ако ли не - в рамките на следващото Народно събрание“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев