АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХРИСТО ИВАНОВ: ГОТОВИ СМЕ ДА ЗАСТАНЕМ В ТЕХНИЧЕСКИ КАБИНЕТ С 5 ПРИОРИТЕТА

Христо Иванов
10.01.2023 / 12:35

Готови сме да застанем в кабинет, който има пет приоритета - Шенген, еврозона, съдебна реформа, Плана за възстановяване и развитие и модернизация на българската армия. Сега е времето да се направят тези неща. Просто ще се простим с еврозоната, ако не влезем сега.

Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред Би Ти Ви.

Трябва да оставим настрани разправиите и да формираме управление, което да реши тези задачи. Различията няма да ги преодолеем, няма да се харесаме и да забравим какво ни разделя, но трябва да оставим това в скоби и да изведем приоритетите. Готови сме да заемем ролята на посредник и тя е най-неизгодната, защото ако успеем, ще кажат - всички успяхме, а ако не, ще кажат - вие не успяхте. Това нещо, ако изобщо се случи, защото не знаем на кого президентът ще връчи третия мандат, то е да стъпим върху програмата на ПП и да имаме съгласие по политики, а не да правим коалиционни правителства.

Има една закономерност в политиката - ако някой от друга партия започне да номинира някой в конкурентна партия, това е интрига. ГЕРБ сега малко се притесниха, че наистина ще вземем мандата и започнаха с топ офертите, каза още Иванов.

Запитан дали ДБ са възобновили диалога с ГЕРБ, той каза: Ние диалогът по приоритети и големи национални задачи не сме прекъсвали с никого и никога. Има достатъчно примери и, че сме били водещи в това отношение.

В кабинет с третия мандат трябва да има хора, които носят политическо доверие и могат да свършат точно определени задачи за точно определено време, посочи той.

По-малкият въпрос е дали ще се намерят 121 души в деня Х, а по-скоро е как ще работи този кабинет в деня У на другия ден. Въпросът е можем ли да застанем зад 5 национални задачи или можем да застанем пред гражданите и да кажем - вижте, ние сме несъстоятелни, възмути се Иванов.

Обсъждаме всички варианти за третия мандат. Още пред изборите сме поставили 3 големи теми, по които можем да седнем и да разговаряме - законност в прокуратурата и борба с корупцията, икономически растеж и ясна позиция спрямо руската агресия в Украйна. Ще разговаряме по всички тези теми, с който получи третия мандат, каза още съпредседателят на ДБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев