АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛИДЕРЪТ НА "АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ": ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЕ Е НАША ВОЙНА

Тино Хрупала
10.01.2023 / 09:24

Лидерът на "Алтернатива за Германия" смята, че в интерес на федералната република е не да доставя оръжия, а да си сътрудничи с Руската федерация. Доставките на оръжия за Киев тласкат Берлин към война, казва Тино Хрупала.

Възстановяването на икономическите отношения с Русия би било в интерес на ФРГ, доставката на оръжия за Киев тласка Берлин към войната. Това мнение изрази в понеделник ръководителят на дясната партия "Алтернатива за Германия" Тино Хрупала, чиито думи цитира пресслужбата на партията, съобщава ТАСС.

"Федералното правителство тласка Германия към война с Русия", каза той. "Но войната в Украйна не е наша война. Няма ангажименти за помощ от ЕС или НАТО, които да ни принуждават да вземем страна."

"Доставките на оръжия не отговарят на интересите на Германия. Би било в интерес на нашите граждани да спрат доставките на оръжие и да възстановят икономическите отношения с Русия", каза Хрупала.

По-рано Германия достави на Украйна самоходни гаубици и реактивни системи за залпов огън, самоходни зенитни оръдия и ракетни системи, бронирана техника. Миналата седмица стана известно, че Киев ще получи от Берлин бойна машина за пехотата Marder и една батарея Patriot.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев