АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИРЕКТОРИ ОБСЪЖДАТ УЧИЛИЩНИТЕ ПРОМЕНИ ЗА СЛЕДВАЩАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Директори обсъждат училищните промени за следващата учебна година
10.01.2023 / 08:42

Работна среща с училищните директори организира днес Регионалното управление на образованието във връзка с държавния план-прием в 8 клас за учебната 2023/2024 година и допълнителния прием в 11 клас.

Заседанието, на което ще бъдат представени правилата за планиране и предложенията за прием в неспециализираните профилирани и професионални гимназии, средни и обединени училища, ще се проведе в ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване “Христо Ботев”.

Според инструкциите на МОН държавният план-прием трябва да е съобразен със заявките на работодателите и информацията на Агенцията по заетостта, а учениците да бъдат ориентирани и насочвани към специалности от профили и професии, които ще им позволят ефективно да се реализират на пазара на труда.

И тази година МОН продължава политиката за намаляване на профилираните паралелки с прием след 7 клас за сметка на увеличаване на професионалните. Само езиковите гимназии ще предлагат профилирано чуждоезиково обучение, СУ-тата са насочени изцяло към STEM – наука, технологии, инженерство, математика.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев