АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВЪЗОБНОВЯВА РАБОТАТА СИ

Народно събрание
04.01.2023 / 08:34

Народното събрание възобновява работата си. Депутатите се завръщат на работа след по-кратката си коледна ваканция.

Новата парламентарна сесия ще бъде открита традиционно – с декларации за приоритетите на всяка парламентарна група, които Българското национално радио ще излъчи пряко.

Веднага след това депутатите ще гласуват дневния си ред. Четири от парламентарно представените формации имат свои предложения.

От ДПС предлагат с промени в Закона за социалното осигуряване периодите на наборна или мирновременна алтернативна служба да се зачитат за действителен стаж при пенсиониране.

От "Възраждане" са внесли проект за решение, с което Министерският съвет да се задължи да състави нов Национален план за възстановяване и устойчивост.

БСП отново се опитват да накарат Народното събрание да запише в Кодекса на труда, че минималната работна заплата трябва да се актуализира ежегодно така, че да е 50% от средната, изчислена на база предходната година.

"Демократична България" искат да се обсъдят промени в Гражданско-процесуалния кодекс за електронизация на заповедното производство.

Очаква се от "Продължаваме промяната" да предложат в четвъртък да бъде гледано тяхното предложение за проект на решение за законодателни приоритети, които да са основа за подкрепа на кабинет с техния мандат.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев