АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРЛАМЕНТЪТ ЩЕ ОБСЪЖДА ПРОМЕНИТЕ В ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН И В ГПК

Народно събрание
21.12.2022 / 09:02

Промените в Търговския закон и в Гражданския процесуален кодекс са включени като първите две точки от редовното заседание на парламента тази седмица.

Депутатите ще приемат доклад за дейността на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков.

Предстои и първо гласуване на промените в Закона за енергетиката, както и първо гласуване на Законопроекта за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива.

НС ще разгледа и промените в Закона за лечебните заведения.

Промените в Закона за БНБ ще бъдат разгледани в четвъртък. За тогава е предвидено и гласуването на второ четене на Законопроекта за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.

Като точка първа в петък депутатите ще обсъждат наново Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, приет от Народното събрание на 2 декември 2022 г., върнат за ново обсъждане с Указ № 287 от 14 декември 2022 г. на президента.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев