АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

THE AMERICAN CONSERVATIVE: ЗАПАДНИТЕ ЛИДЕРИ ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА КРИЯТ ИСТИНАТА ЗА УКРАЙНА

Руската армия систематично унищожава инфраструктурата на Украйна
19.12.2022 / 14:50

Наскоро президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен небрежно разкри опустошителната цена на войната в Украйна. „Смята се, че повече от 20 000 цивилни и 100 000 украински военни са загинали до момента“, каза тя.

Коментарът предизвика остра реакция и по-късно ЕК го изтри от видеозаписите на обръщението. Цензурата беше оставена без обяснение и демонстрира объркването на авторите на одобрения разказ.

Ако оценката на Фон дер Лайен е вярна, това е почти десет пъти повече от броя на загиналите украински войници, докладван официално от украинското правителство. Забележката на президента на ЕК показва, че дори най-силните поддръжници на тази кървава и ненужна война вече не могат да крият истината: Украйна е изложена на риск да загуби.

Основните медии и администрацията на Байдън настояват до втръсване, че Украйна печели срещу Русия. Но фактите на място не отговарят на разказа и администрацията и медиите го знаят.

Ястребите на войната знаят, че тяхната цинична украинска политика не е успяла да прогони Русия от Украйна. За съжаление украинците са тези, които понасят огромната цена на този външнополитически провал. Тяхната нация е съсипана заради и по инициатива на глобалистката американска империя.

Докато Украйна губи контрола си върху силно защитените и важни кръстовища и транспортни възли около град Бахмут, западната преса започна кампания за омаловажаване на значението на загубата.

Defence Express съобщава: „Разузнаването на отбраната на Обединеното кралство заявява, че превземането на Бахмут става преди всичко символична политическа цел за Русия.“

Миналата седмица Financial Times публикува статия, озаглавена: „Ад, просто ад: войната на изтощение на Украйна и Русия за Бахмут“. Както гласи подзаглавието на материала, „Войници казват, че боевете в и около град Източен Донецк напомнят на окопния конфликт в стила на Първата световна война“.

Следната информация е индикация за естеството на украинската „победа“ през последните шест месеца.

Украйна е загубила приблизително 20 процента от територията си. Най-малко 22 процента от украинската земеделска земя е под руски контрол. Тези области са голяма част от територията, определена в споразумението Минск II, която трябваше да се управлява като автономни области.

Поради провала на споразумението Минск II, Русия обяви своята специална военна операция, за да освободи тези райони от хватката на украинското правителство. Към днешна дата изглежда, че Русия се е доближила до постигането на някои от първоначалните си цели.

През май 2022 г. Агенцията на ООН за бежанците съобщи, че близо осем милиона украинци са били вътрешно разселени, а други шест милиона са регистрирани като бежанци. Този брой вероятно ще нарасне още повече тази зима. В резултат на последните руски ракетни атаки срещу украинската електропреносна мрежа още повече хора бягат от Украйна.

Европа очаква стотици хиляди украински бежанци тази зима поради разрушените градове на нацията. Кметът на Киев Виталий Кличко може да настоява за евакуация на неговия град поради неспособността му да предостави основни услуги на населението си.

CNN съобщи преди месец, че най-малко 30 процента от украинските електроцентрали са разрушени. Би Би Си съобщава, че шест милиона украинци са без ток. Наскоро EuroNews съобщи, че две трети от Киев е без ток. Приблизително 80 процента от Киев е без вода.

Медиите съобщават, че Киев се готви да оцелее без ток, вода и отопление. Украйна евакуира градове, които са станали необитаеми, без отопление или електричество. Световната здравна организация предупреждава, че милиони животи са „застрашени“ тази зима.

Списание Forbes съобщава, че почти половината Украйна е без ток. Newsweek съобщава, че украинският енергиен достачвик изчерпва оборудването си, необходимо за отстраняване на прекъсванията на електрозахранването. Докога украинската столица ще работи без ток?

Украинската централна банка изчислява, че БВП на нацията през 2022 г. ще намалее с 32 процента, инфлацията ще достигне 30 процента, а безработицата ще достигне 30 процента.

New York Times съобщи, че селскостопанската индустрия на Украйна е загубила около 23 милиарда долара от войната. Международният валутен фонд съобщава, че войната в Украйна е довела до най-лошия недостиг на храна от 2008 г. насам. CNN съобщава, че комуникациите на Украйна са изцяло зависими от системата Starlink на Илон Мъск. Ако има проблеми със системата, държавата потъмнява.

Институтът Brookings съобщава: „Войната е унищожила най-малко 127 милиарда долара в националните сгради и друга инфраструктура, според Киевското училище по икономика.“

Washington Post съобщава, че украинците искат 700 милиарда долара в допълнение към над 100 милиарда долара, които вече изпратихме.

На място Украйна имаше затруднения да превземе която и да е територия, активно защитавана от Русия. Неотдавнашната „победа“ на Украйна с превземането на Херсон се изпари. Украйна евакуира Херсон заради руски обстрел. Украинската военна машина не е в състояние да задържи контрол над град, който противникът им е евакуирал.

Всички септемврийски и октомврийски украински офанзиви са в застой и руснаците изглежда укрепват линиите си на отбрана и драстично увеличават силите си на бойното поле, докато Украйна набира шестдесетгодишни мъже.

Украйна също така губи достъпа си до ресурсите, от които се нуждае, за да продължи войната. САЩ и Европа изчерпват оръжията си, за да изпратят Украйна. Освен това CNN съобщава, че доставките на оръжия за Украйна са на изчерпване. Военното оборудване на Украйна, особено нейната артилерия, се разпада и Западът не може да замени много от това, което се разпада.

Foreign Policy съобщава, че служители на НАТО са много притеснени от недостига. Дори неоконсерваторът Фредерик Каган признава, че НАТО не е подготвена за конфликт като този в Украйна.

"НАТО всъщност не планира да води войни като тази и с това имам предвид войни със супер интензивно използване на артилерийски системи и много танкови и оръдейни снаряди“, каза Каган пред Foreign Policy. „Никога не сме били подготвени за този вид война.“

Според главния изпълнителен директор на Raytheon Украйна е използвала тринадесетгодишното производство на Javelin за десет месеца.

Не трябваше да бъде така. Украйна и Русия можеха да сключат трайно мирно споразумение, ако не беше намесата на Глобалистката американска империя. През март 2022 г. двете страни изглеждаха близо до споразумение за условията за уреждане на конфликта.

Изглеждаше, че споразумението ще гарантира, че Украйна никога няма да се присъедини към НАТО. Въпросът за НАТО е най-големият в цялата тази история. Съединените щати и Обединеното кралство осуетиха тази сделка и войната продължава, убивайки десетки хиляди украинци, руснаци и други. Тяхната кръв е по ръцете на лидерите на САЩ и Великобритания.

Американските отбранителни изпълнители, политици и мозъчни тръстове печелят за сметка на Украйна и нейните нещастни граждани. Останалата част от Европа страда от „максималните санкции“, насочени към Русия, докато украинците продължават да бягат от собствената си страна. Нито едно от тези страдания изглежда не засяга хората, които отговарят за американската външна политика. Не ги е грижа за разрухата на Украйна – интересува ги само да я залепят за Русия.

Това е неизбежният продукт на мирогледа на Окръг Колумчбия, който гледа на хората като на добитък.

Без съмнение цената на войната за Русия също е висока. Те са направили грешни изчисления и са направили грешки по време на цялата тази трагедия.

Но разказът, предоставен на американския народ, не е честен или точен. Какво печели Украйна от загубата на десетки хиляди животи и значителни части от своята инфраструктура? Много украинци са загубили близките си и са изправени пред брутална зима, всичко това в името на хора като Урсула фон дер Лайен, Джо Байдън и техните неоконсерватори.

Време е западните лидери да се изправят пред истината и да започнат преговори, за да спасят украинците от тази човешка трагедия.

Джордж Д. О’Нийл младши, The American Conservative

*Джордж Д. О’Нийл младши е член на борда на директорите на American Ideas Institute, който издава The American Conservative, и художник, който живее в провинциална Флорида.

https://epicenter.bg/article/The-American-Conservative--Zapadnite-lideri-veche-ne-mogat-da-kriyat-istinata-za-Ukrayna/303090/11/0

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев