АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА: ПАРТИИТЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ВСИЧКО ВЪРХУ СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ

Весела Лечева
16.12.2022 / 09:13

"Правата за класацията "Спортист на годината" се държат от частна компания и тази година няма да има церемония. Мисля по какъв начин да наградим и да оценим за успехите им нашите спортисти. Вчера бяха раздадени спорните Икари, които са едни от най-ценните призове. Получават ги и нови имена с пробиви в Европа, както беше награден баскетболистът ни Александър Везенков. Имаме още доста имена от младото ни поколение, които дават надежда за развитието на спорта ни".

Това заяви служебният спортен министър Весела Лечева пред БТВ.

"Спортът не трябва да бъде подценяван като приоритет за развитието ни. Не трябва да се правят експерименти, а да управляват доказани експерти и хора с опит", допълни Лечева.

"Наблюдавах дебата за избор на редовно правителство с първия мандат. Тук отсъстваха всякакви конструктивни дебати между партиите и какви компромиси трябва да направят. Липсваха приоритети за справяне на политическата криза, която може да прерасне и в социална. Тук обаче не се говореше конструктивно компромиси в полза на обществото, а с квалификации. Сякаш от първия ден на парламента започна предизборна кампания. Като политическите сили се настаниха удобно в позиция да прехвърлят всичко върху служебния кабинет и да му търсят грешките, без да търсят личната си отговорност какво те трябва да направят. Аз съм готова да управлявам, докогато е необходимо", допълни спортният министър.

"БСП трябва да обсъди със своите национални органи кои са необходимите компромиси със собствените си политики. За съжаление обаче се натика в този ъгъл, в който не сме алтернатива на ГЕРБ, играем второстепенна роля. Надявам се час по-скоро ръководството на партията час по-скоро да излезе от дупката.

С това ръководство не виждам как ще бъде водещ фактор при управлението на държавата. От близо милион симпатизанти, които са гласували за нас, на последните избори имахме 260 000, което е сериозно отстъпление. Машинното гласуване беше въведено, за да се отстранят практиките на порочния вот. Нашите симпатизанти не могат да разберат позицията ни.

Първо искахме машини, а след това започнахме точно обратната политика. В последните години ръководството на БСП не се вслушваше в структурите на партията. Още преди изборите бяха оценени от местните структури качествата на Явор Божанков, но ръководството не се вслуша в тях. Сега резултатът е налице. Нищо не изискваше той да бъде предлаган за водач на листа силово. Аз съм член на БСП повече от 20 г. и ще остана в партията, каквото и да е ръководството", категорична е Лечева.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев