АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И ОТ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“ ОТКАЗАХА СРЕЩА С ПРОФ. ГАБРОВСКИ

Проф. Габровски
09.12.2022 / 10:52

И от "Продължаваме Промяната" отклониха поканата на кандидата за министър-председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски. Вчера от "Възраждане" също обявиха, че няма да обсъждат съставяне на правителство с него.

За отказа съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във фейсбук. Там тя сподели официални документи, изпратени от "Продължаваме Промяната" и "Възраждане".

"От името на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Ви благодаря за поканата за среща с цел разговор за съставяне на правителство. "Продължаваме промяната" многократно заяви позицията си, че няма да подкрепим предложеното с първия мандат правителство и по тази причина не бихме могли да удовлетворим молбата Ви за среща. Готови сме да проведем разговора с Вас в следващ етап и да дискутираме 16-те приоритетни за нас политики в качеството Ви на министър-председател", се казва в писмото, подписано от Андрей Гюров от "Продължаваме Промяната" до проф. Николай Габровски.

Това, което бих искал да кажа за всички политически партии - хубаво е всички ясно да кажат дали биха подкрепили правителство на ГЕРБ, или не. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков.

Не трябва да се заиграват с кворума другата седмица, защото рискът просто някой да не се появи и реално да падне кворума, би бил скрита подкрепа, допълни Петков.

Проф. Габровски е човек, когото ние оценяваме като добър професионалист в своята професия, допълни той. Петков напомни, че писмено са посочили, че ако Габровски бъде избран, биха разговаряли с него по 16-те политики, които са важни за България.

В тези няколко дни, които му остават в мандата, той трябва да се фокусира да говори с партии, които могат да го подкрепят, каза Петков и допълни, че ПП ясно са заявили, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски насрочи в петък разговори са с три политически формации – „Продължаваме Промяната“, ДПС и „Възраждане“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев