АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 250 СТАНАХА ЗАДЪРЖАНИТЕ ПРИ ОПЕРАЦИЯТА СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИ

Една от разкритите оранжерии за производство на наркотични вещества
08.12.2022 / 14:18

Престъпна група за трафик на нелегални мигранти е разбита при акцията на МВР, проведена съвместно с Европол, съобщи главният секретар на вътрешното ведомство Петър Тодоров. Той изнесе и данни за продължаващата операция срещу разпространението на наркотици.

Единадесет адреса са били обискирани по време на операцията срещу каналджиите, които бяха заловени рано тази сутрин в различни части на страната. Десет остават задържаните към момента, коментира главен комисар Петър Тодоров. Той допълни, че акцията, е след 6-месечно разследване. Петър Тодоров обясни, че повече информация за операцията може да бъде дадена от прокуратурата.

Главният секретар коментира и акцията срещу наркоразпространението, която продължава втори ден на територията на цялата страна. Там задържаните до момента са над 250.

"До момента, около 8 часа сутринта изнасям данни, са задържани 252 лица и са образувани 220 бързи и досъдебни производства. Проверени са стотици адреси, на които се извършват процесуално-следствени действия. Установени са 10 лаборатории и оранжерии за производство на наркотични вещества. Продължава дейността по специализираната полицейска операция, така че ще има допълнителни данни по темата", каза Петър Тодоров.

Акцията срещу наркоразпространението в цялата страна всичко продължава. От вътрешното министерство обявиха, че в следващите дни информацията ще бъде актуализирана.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев