АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: НЯМА ДА ОТИДЕМ НА СРЕЩАТА С ПРОФ. ГАБРОВСКИ, ИМАМЕ МНОГО СЕРИОЗНИ РАЗМИНАВАНИЯ

Костадин Костадинов
08.12.2022 / 11:57

"Снощи, някъде, след края на работния ден, получихме покана от г-н Габровски. Докато пишех отговора тази сутрин проф. Габровски ми се обади лично. Казах му, че ние няма да отидем на срещата, защото имаме много сериозни разминавания“. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Проф. Габровски пък му отговорил, че има много теми, по които да говорят. Въпреки това, от "Възраждане" ще изпратят и мотивиран писмен отказ.

"Къщата не се строи от покрива, а от основите“, обясни Костадинов. И посочи, че разминаванията са по точките за американското ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй“, оръжието за Украйна, енергетиката и референдум за еврото.

Костадинов подчерта, че по тези въпроси, проф. Николай Габровски му бил отговорил, че не можел да ги уважи, защото неговите лични виждания не съвпадали с тези на Костадинов и "Възраждане“.

"Много финансисти лъжат и то лъжат като много добре финансирани финансисти и юристи. Те знаят, че лъжат. Утре има конференция, ще отидем там цялата парламентарна група и няма да сме само ние“, продължи той.

Костадин Костадинов заяви, че са дадени 10 млн. лв. за медийна кампания, която да представя само едната гледна точка.

“ЕС показва, че иска България само като територия и буфер. ЕС вижда България като източник на евтина, но квалифицирана работна ръка, която той изсмуква и като суровинен придатък. Откакто сме в ЕС, изгубихме над 1,5 млн. души. Тук стандартът на живот се държи изкуствено нисък, държат се с нас като с колония. Унизително е. Затова - или предоговаряне на условията за членство, или напускаме“, посочи Костадин Костадинов.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев