АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЦЕНАТА НА УКРАСАТА В СЛИВЕН Е СРЕД НАЙ-НИСКИТЕ, СРАВНИМИ С ДРУГИ ОБЛАСТНИ ГРАДОВЕ

Kоледната украса
07.12.2022 / 17:29

Във връзка със засиления обществен интерес към коледната украса в града, Община Сливен уточнява, че сравнено със сумите, които са заделили съпоставими със Сливен областни градове, цената е сред най-ниските в страната. Обявената процедура за тази година е за цена до 113 хиляди лева. Сумата ще бъде определена окончателно, в зависимост от общите дейности, които ще се извършат. Тя включва монтаж, демонтаж и закупуване на определени елементи. Цената за монтаж на отделните елементи не се калкулира от Общината. За тези дейности е необходима специализирана техника, както и специалисти електротехници заради високите изисквания за безопасност на съоръженията. Преди обявяването на процедурата Общината извършва проучване и след това всяка фирма може да дава своята оферта. Въпреки възможността да участват повече компании, тази година е участвала само една фирма.

Заради покачващата се инфлация в страната и по света, през последните две години не само цените на коледната украса са увеличени, но драстични увеличения има във всички сфери на живота.

Поставянето на украса за големите празници и особено за Коледа и Нова година има за цел да създаде празнично настроение и да радва всички наши съграждани и най-вече децата на Сливен. Това е политика за надграждане, която следваме последователно от няколко години. Смятаме, че ефектът, който се постига, е добър и имаме изключително положителни отзиви от гражданите и гостите на Сливен за украсата и събитията, които се планират за празниците. Гордеем се, че през последните години Община Сливен не ползва отсечени многогодишни дървета, а украсява празнично посадената пред сградата елха, която вече е 7,5 метра.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев