АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ С УБИЙСТВЕНИ ДУМИ ЗА ПП: ЩЕ НАДЖИВЕЕМ ТАЗИ ШАРЛАТАНИЯ! БЕШЕ ГРЕШКА, ЧЕ ГИ ДОПУСНАХ ДО ВЛАСТТА

Румен Радев
05.12.2022 / 17:52

За първи път държавният глава си позволи изключително критичен тон по отношение на "Продължаваме промяната". И за първи път български президент дава такава убийствено унизителна оценка за политически лидер, още повече за бивш премиер.

Беше грешка, че допуснах тези хора до властта и така да откраднат надеждите на толкова много хора за промяна.

Но ще надживеем и тази ШАРЛАТАНИЯ, заяви държавният глава Румен Радев.

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания" - бяха точните и взривяващи думи на президента Румен Радев в Тирана, където той пристигна за среща на върха "ЕС - Западни Балкани".

По думите му като общество трябва да кажем "Не" на апатията, с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Изборният кодекс постъпи в президентската институция, в момента се разглежда подробно от моя екип и ще бъде обсъден в най-големи детайли, тогава ще се произнеса, обясни президентът.

Радев коментира, че на следващите избори трябва да има висока избирателна активност, за да може да бъде избрана легитимна власт. Не може с 39 процента избирателна активност да изискваме легитимност на управляващите, смята той.

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като страната ни покрива всички критерии.

Според него става въпрос за субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

Държавният глава ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона.

Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

Президентът ще се срещне и с представители на българското национално малцинство в Тирана тази вечер.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев