АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИК НА ХОРА В СЛИВЕН ПРОВЕДЕ ПРЕВАНТИВНА РАБОТА СЪС 70 РОДИТЕЛИ ОТ КВ. "НАДЕЖДА"

Превенция
01.12.2022 / 10:56

С основна стратегическа цел, привличане на родителите в процеса на превенция на рисковото поведение при децата и постигане на по-ефективно взаимодействие и комуникация между родители, училище и институции, през месец ноември 2022 г. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) - Сливен проведе целенасочена работа с родители в Основно училище "Братя Миладинови" в града.

В рамките на инициативата бяха обхванати 70 родители от кв. "Надежда".

Основен акцент в информационните срещи с родители беше поставен върху проблемите свързани с ранната сексуализация на децата, ранните бракове при малолетни и непълнолетни лица, в следствие на които отпадат от образователната система и последващите рискове от попадане в трафик на хора. Чрез поредица от аидио-визуални продукти се постави акцент върху методите на въвличане в трафик на хора, като се обсъдиха реални случаи на жертви на принудителната проституция, трудова експлоатация и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.

Обърна се внимание на безконтролното използване на интернет чрез смарт устройства, което води до рисково сексуално поведение на децата онлайн, свързано с осъществяване на контакт с непознати лица в социалните мрежи и последващо попадане в онлайн сексуална експлоатация. В рамките на дискусиите с родители, голяма част заявиха, че за тях образованието на децата им е изключително важно и осъзнават, че проблемът с ранните бракове е свързан с традициите в тяхната общност, които те желаят да променят.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев