АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ 2 ДЕКЕМВРИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МВнР ЗАПОЧВАТ ЕФЕКТИВНИ СТАЧНИ ДЕЙСТВИЯ

МВнР
30.11.2022 / 17:00

В петък - 2 декември - служители от Министерството на външните работи започват ефективни стачни действия, ако не бъдат изпълнени исканията им за увеличаване на заплащането.

Днес 200 служители на ведомството протестираха един час предупредително и хвърляха жълти стотинки в знак на несъгласие с ниските заплати във ведомството.

Преди заседанието на парламентарната Комисия по външна политика, където в момента изслушват проблемите на стачкуващите, ръководителят на Професионалното обединение на държавните служители от дипломатическата служба Мартин Колев обясни пред "Хоризонт":

"От петък ефективните стачни действия ще включват преустановяване на работния процес като единствен наш възможен законен натиск да бъдат уважени нашите стачни искания. Стачката е в централно управление на Министерството на външните работи и не засяга задграничните представителства и консулските служби, имаме готовност при липса на резултати да включим и тях. Към момента имаме подкрепата от над 50% от служителите, така че нашата стачка е законна и тя продължава по обявения план".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев