АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. АТАНАС СЕМОВ: НАШАТА СИСТЕМА ОТГЛЕЖДА БЕЗРОДНИ ГАСТАРБАЙТЕРИ

Проф. Атанас Семов
28.11.2022 / 09:27

"Твърдя, че България е на едно от първите места в Европа по разпространение и употреба на наркотици, включително в среди, където това би трябвало да е абсолютно немислимо, като полицията", каза още Атанас Семов.

Българите сме нация, която просто не търси доброто. Проблемът е, че не търсим каузи, когато живеем в мир. Търсенето на Сашко показва и това. А смисълът на нацията е да си оправи държавата и да я остави по-добра на своите деца. Говорил съм от години за отказа от образование. Нашата система отглежда безродни гастарбайтери", подчерта проф. Атанас Семов.

"Нито една европейска нация не се е отказала от историческата си памет, както го направихме ние. Ето пример - в нашите учебници има по няколко реда за Гоце Делчев. В два от трите учебника пише, че е роден в Македония. Нищо няма за неговата роля за България", допълни той.

Той даде фрапантен пример с пътната безопасност. От Варна до София има знак на 8 секунди. "Няма мозък, който да обработи тази информация", допълни той.

Управленското бездействие у нас по отношение на пътната безопасност води до геноцид. "Голяма част от нарушенията не се установяват и голяма част от установените нарушения не се наказват. Глоба, която не е събрана, е хартийка хвърлена в кошчето", подчерта Семов. "Извършването на ремонтите на пътя у нас е престъпно. Няма как два тунела да се ремонтират с години. Навсякъде на такива обекти се работи денонощно", каза още професорът.

Според него друг съществен проблем е наркозависимостта. Атанас Семов допълни, че у нас борба с разпространението на наркотици няма. По думите му е необходим механизъм за контрол на продажбата на цигари, алкохол и наркотици около училищата.

"У нас борба с наркоразпространението няма. Няма ниакъв механизъм за контрол около училищата за алкохол, цигари и наркотици. А децата минават по този път. Твърдя, че България е на едно от първите места в Европа по употреба. Дори в полицията. И това отново е продукт от липсата на държавност. Защото дилърите получават информация и изчезват", каза още професорът.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев