АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СОФИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ ЧЕСТВА СВОЯ ПРАЗНИК

Софийският университет "Св. Климент Охридски"
25.11.2022 / 08:57

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще отбележи патронния си празник с академично тържество. Тържеството ще започне в 11.15 ч. и ще се проведе в аулата на университета.

Ректорът проф. Анастас Герджиков ще поздрави академичната общност, а деканът на Факултета по славянски филологии доц. д-р Бойко Пенчев ще произнесе академично слово на тема: "Какво работи литературоведът".

Ще бъдат връчени удостоверенията на новоизбраните професори за последните 12 месеца. Както и отличия - като голямата награда на Софийския университет за научна и изследователска дейност, наградата на Столичната община за най-добър млад учен на Алма Матер за 2022 г., годишните награди на университета за настоящата учебна година по повод патронния празник и други.

По традиция празникът ще започне в 8.00 ч. в академичния параклис "Св. Климент Охридски" в Богословския факултет, където Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, духовен наставник на Богословския факултет, ще отслужи Света Божествена литургия.

След службата, в 10.30 ч., литийно шествие ще се отправи към паметника на свети Климент Охридски. В 11 ч. там Академичният съвет на висшето училище начело с ректора ще поднесе венец пред паметника на св. Климент Охридски.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев