АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АРЕСТУВАХА КМЕТА НА СТАМБОЛИЙСКИ И ОБЛАСТЕН ЛИДЕР НА ГЕРБ В ПЛОВДИВ

Полиция задържа тази сутрин Георги Мараджиев
24.11.2022 / 12:27

Полиция задържа тази сутрин Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Засега не му е повдигнато обвинение.

Полицаите първо обискираха фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски. Там бе разпитан и Мараджиев, а проверките продължават в сградата на община Стамболийски.

Мараджиев определи случващото се като сплашване и вижда в акцията действия на полицията срещу работа му като активист на ГЕРБ.

"Дори не знам защо е акцията. Тази фабрика е на сина ми, аз работя в общината. Идват избори и аз съм винаги на прицел като общински координатор на ГЕРБ. За мен акцията е политическа, а претърсването във фабриката е незаконно", каза пред Радио Пловдив Георги Мараджиев.

Той отрича причина да е злоупотреба с евросредства, за каквото се съобщи по-рано, защото по всички програми на общината се минали проверки и коректни отчети.

Мараджиев обяви, че по всякакъв начин ще съдейства на икономическа полиция, която извършва проверки в администрацията на община Стамболийски

Междувремнно от ПГ на ГЕРБ-СДС обявиха, че застават зад арестувания тази сутрин Георги Мараджиев.

Административният секретар на партията Цветомир Паунов заяви в Стамболийски, че акцията срещу Мараджиев е политическа и цели да се отклони общественото внимание от тежката политическа ситуация в страната, мигрантската криза и проблемите в МВР.

Това е поредна демонстрация на полицейщина и опит да не говорим за провалите на МВР. Ще инициираме изслушване на вътрешния министър, за да ни запознае със всички факти около това грозно демонстриране на сила, заяви на извънреден брифинг в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Това е показна акция за назидание на всички, които дръзват да се протипоставят или да работят не срещу интересите на установеното политическо статукво. Искаме оставката на Демерджиев, каза Георг Георгиев.

Този министър се занимава с кризисен пиар. Целта на акцията е първата новина довечера да бъде тази , а не поредния провал на вътрешния министър, допълни Тома Биков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев