АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ВЪЗРАЖДАНЕ" ОТНОВО НАСТОЯ ЗА РЕВИЗИЯ НА ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ

Костадин Костадинов
23.11.2022 / 11:23

В декларация от трибуната на парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отново настоя за ревизия на Националния план за възстановяване и устойчивост, с което да се преодолеят икономическите рискове от предвиденото 40-процентно намаляване на въглеродните емисии до 2026 година, което на практика означава закриване на въглищни мощности.

"Затова на 27 октомври внесохме проект за решение, чрез което се задължава Министерският съвет да ревизира плана за възстановяване и устойчивост, който в този си вид застрашава и на практика напълно премахва нашата енергийна независимост чрез текстовете, които предвиждат пълното премахване на въглищните ни мощности.

Най-важната задача на този парламент е да предотврати катастрофата, която четворната коалиция на "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ" начерта.

Закриването на комплекса "Марица изток", или първите стъпки в тази посока, който представлява най-големият минно-енергиен комплекс в Югоизточна Европа, би било тежко престъпление срещу българския народ и бъдещето на нашата родина като цяло."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев