АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОМЕНИТЕ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В СЕДМИЧНАТА ПРОЕКТОПРОГРАМА НА НС

Народно събрание
23.11.2022 / 08:56

Народното събрание ще гласува ратификацията на договорите за придобиване на вторите нови осем американски изтребителя Ф-16, Блок 70. Очаква се депутатите да обсъдят на първо четене повишаване на акцизите при тютюневите изделия от март догодина.

Народните представители ще обсъдят ратификацията за придобиване на втората партида военни самолети Ф-16, Блок 70, боеприпаси, резервни части и поддръжка и обучение на българските военновъздушни сили заедно с другата ратификация за многофункционална система за разпределение на информация – съвместна тактическа радиосистема.

Двата законопроекта за ратифициране са точка втора за утрешното пленарно заседание.

Днес депутатите ще обсъдят ратификациите на споразуменията за разкриване на сметка между Министерството на отбраната и Федералната резервна банка на Ню Йорк и на Споразумението за определени сметки, свързани с финансиране на чуждестранни военно продажби.

Двата документа касаят разпореждане с бюджетни средства, които ангажират дългосрочно българската държава по тяхното осигуряване до пълното изпълнение на договорите по доставка на военните самолети.

Депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Данъчния-осигурителния процесуален кодекс, които предвиждат изменение в закона за акцизите и данъчните складове. С тях се въвежда акцизен календар от 1 март 2023 г. за 4-годишен период, на поетапно поскъпване на ставките на различните видове тютюневи изделия, включително електронни цигари, съдържащи никотин.

В проектопрограмата е включен проект на решение на ГЕРБ за създаване на временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиард долара с "Джемкорп" от кабинета Петков.

Промените в изборното законодателство не са включени в седмичната проектопрограма на парламента.

Очаква се днес депутатите на „Продължаваме промяната“ да прекратят своя бойкот и да влязат в пленарната зала. Преди дни съпредседателят Кирил Петков обяви, че ще се върнат в пленарната зала в първия ден на новата пленарна седмица и ще предложат създаване на временна комисия за промените в Изборния кодекс.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев