АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРИ ДИАМАНТЕНИ И ТРИ ЗЛАТНИ СВАТБИ ПРАЗНУВАХА В КРУШАРЕ

Сватби Крушаре
22.11.2022 / 14:16

Шест семейства от сливенското село Крушаре празнуваха дългогодишния си брак на 21 ноември – Ден на християнското семейство. Три от сватбите са диамантени, а три – златни. Празникът се организира от НЧ „ИСКРА – 1929” със секретар Йорданка Таскова, съвместно с Кметство - Крушаре и пенсионерски клуб „Вечна младост”.

Двойките с диамантена сватба – 60 години съвместен живот, отбелязаха Николинка и Андон Колеви, Марийка и Димитър Генови, Райка и Диньо Иванови. Златна сватба – 50 години брак, празнуваха Василка и Йордан Кирови, Дияна и Теньо Стоянови и Елена и Теньо Теневи.

Заместник-кметът Пепа Чиликова връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев.

„Днешният ден е особено специален за вас и вашите близки, триумф на добрите човешки взаимоотношения, на съпружеското разбирателство и топлотата на семейното огнище. Всеки ден, през тези 50 и 60 години, сте преодолявали трудности, споделяли сте радост и тъга, делили сте хляба и солта, избърсвали сте сълзите си и сте търсили щастието. Нека взаимната ви подкрепа и обич се предават на поколенията след вас, които да наследяват търпението и уважението един към друг“, се казва в адреса от кмета Стефан Радев.

Семействата бяха приветствани и от кмета на селото Димо Станков.

„ Петдесет години съвместен живот в празник и делник, в радост и неволи, но винаги заедно, винаги един до друг. Те вдъхват вяра, че любовта и доброто не само съществуват, но и побеждават“, каза Станков.

Юбилярите получиха подаръци, а гостите бяха запознати с техните семейства. Програмата продължи с изпълнение на женската фолклорна група към читалището.

Отбелязването на диамантени и златни сватби на семейства от село Крушаре се превърна в традиция и се провежда за пореден път.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев