АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕПУБЛИКАНЦИТЕ В КАМАРАТА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА САЩ ЗАПОЧВАТ ПЪРВОТО СИ РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ БАЙДЪН

Байдън и синът му Хънтър
18.11.2022 / 13:05

Републиканците в Камарата на представителите на САЩ започват първото си разследване срещу президента на САЩ Джо Байдън. Това съобщи на пресконференция в четвъртък конгресменът Джеймс Комер (републиканец от Кентъки).

Очаква се депутатът да стане председател на Комисията по надзор и реформа в новата Камара на представителите, която ще започне работа през януари.

След междинните избори в САЩ на 8 ноември контролът върху долната камара на Конгреса преминава в ръцете на републиканците.

"Става дума за разследване на дейността на Джо Байдън - президента на САЩ. И защо е излъгал американския народ, че не е запознат и не участва в международните бизнес схеми на семейството си. Интересите на националната сигурност налагат комисията да проведе разследване", каза Комер. В тази връзка той заяви, че "това разследване ще бъде основен приоритет".

Според изложението на Комер "републиканците от Комитета са разговаряли с многобройни информатори, които са участвали в многобройни схеми, свързани със семейство Байдън, видели са съдържанието на лаптопа на Хънтър Байдън и са получили документи за неизвестни досега сделки".

"Разкрихме бизнес схеми, насочени към различни цели по света и основани на търговия с влияние, включително лица, тясно свързани с други правителства, като Китай и Русия", твърди конгресменът.

Миналата година излезе документалният филм в Сърбия „Как баща и син Байдън грабиха Украйна“, авторски проект на Игор Дамянович, в който се разкриват скандални факти, телефонни разговори между Джо Байдън и тогавашния шеф на Държавния департамент на САЩ Джон Кери с Петро Порошенко, които показват как семейство Байдън години наред ограбват украинския народ.

Във филма се описва, че "интересът" на Байдън към Украйна, докато е още вицепрезидент на САЩ активно се проявява дори по време на управлението на украинския президент Виктор Янукович. По заповед на американския политик през 2013 година Янукович тогава беше принуден да уволни тогавашния премиер Никола Азаров.

Във филма се разкрива как благодарение на Хънтър Байдън, собственикът на „Буризма”, Михаил Злочевски, успява да изчисти политическата си биография (той беше министър по време на режима на Виктор Янукович) и да организира схема за пране на милиарди евро. Благодарение на покровителството на сина на втория човек на най-мощната държава в света, Злочевски си присвоил украински източници на природен газ, подписва споразумения за сътрудничество и съвместни проекти с USAID, спира около 10 разследвания в 5 държави и т.н.

Кинолентата показва свидетелства от прокурора Шокин и неговите наследници за това как американският посланик в Киев Мария Йованович активно блокира сътрудничеството между съдебните власти на Украйна и САЩ, как Шокин е бил тровен с живак по време на летните ваканции в Гърция, как медиите контролиран от Джордж Сорос създаваха (измисляха) щамповаха афери и се опитваха да дискредитират украинската прокуратура и други шокиращи подробности.

Специална тема във филма е кражбата на около 1,5 милиарда долара чрез препродажба на руски газ на Украйна през страните от ЕС. Създателят на тази схема Амас Хохщайн, американски дипломат, ползващ се с най-голямото доверие на Джо Байдън, присъства на всички официални срещи на вицепрезидента на САЩ с украинското ръководство и е назначен за официален съветник на украинската държавна компания Naftogaz.

„За три години и половина, от 2015 до 2018 г., средната цена в Европа за същия газ, който украинците купуват, е 211 долара, а Нефтогаз купува средно по 245,36 долара. Разликата е почти $ 35.

През юли 2018 г. и април 2019 г. средната цена в Европа беше почти 238,5 долара, а Украйна внася по цена от 288,5 долара. Разликата е 50 долара на всеки хиляда кубически метра ... Така за пет години, според най-скромните изчисления на експертите, Украйна е надплатила почти един и половина милиарда долара за т.нар. Европейски газ.

И по-голямата част от тази сума влиза в джобовете на организаторите на тази схема и, вероятно, на служителите на Нафтогаз “, разказват създателите на кинолентата. Обобщавайки, авторите на филма подчертават, че Байдън ще продължи своята експанзивна политика, която прилага към Украйна, по отношение и на други страни.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев