АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОСКВА: ИНЦИДЕНТЪТ В ПОЛША Е ОПИТ ДА СЕ ПРОВОКИРА ПРЯК ВОЕНЕН СБЛЪСЪК МЕЖДУ РУСИЯ И НАТО

Дмитрий Полянский
16.11.2022 / 09:41

Инцидентът в Полша е просто опит да се провокира пряк военен сблъсък между Русия и НАТО, заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянский, цитиран от ТАСС.

"Важни са фактите и те все по-ясно показват, че Русия няма нищо общо с падането на ракетите на територията на Полша", заяви той в своя канал в "Телеграм".

"Още един факт - незабавната истерия на киевския режим и призивите Русия да бъде наказана. Това беше възприето с готовност от вече отдавна обезумелите от русофобия поляци", заяви руският дипломат, предава БТА.

Според Полянски полският инцидент несъмнено ще бъде в центъра на вниманието на днешното редовно заседание на Съвета за сигурност на ООН по въпросите, свързани с Украйна.

"Да се признае ролята на Украйна и Полша в тази крайно опасна провокация е нещо немислимо за бившите ни западни партньори. Но пренебрегването на фактите и хвърлянето на цялата вина върху Русия е нещо обичайно за тях. Те не забелязват и източника на продължаващите обстрели срещу Запорожката АЕЦ. Дори ми е интересно как ще се измъкнат този път!", заключи той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев