АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ СЕ СРЕЩА С БСП

Румен Радев и Корнелия Нинова
15.11.2022 / 13:53

На 16 ноември (сряда) държавният глава Румен Радев ще проведе следващата серия от консултации, този път с представители на парламентарната група на „БСП за България“.

Срещата ще започне в 15:00 ч. на „Дондуков“ 2.

Следвайки Конституция вече на консултации бяха първите четири политически сили в 48-ото Народно събрание - ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната", ДПС и "Възраждане".

Президентът Радев обяви, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото парламентът има да свърши много работа и ще провежда консултациите изчерпателно, за да бъдат обсъдени кризите пред страната и възможностите за тяхното решаване. Държавният глава заяви още, че е важно политическите партии да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България.

След края на разговорите с всички политически сили в парламента започва и процедурата около връчването на мандатите за съставяне на правителство. По Конституция първият е за най-голямата партия, в случая това е ГЕРБ-СДС, вторият трябва да е за „Продължаваме Промяната”, а ако се стигне до трети, то той ще е по избор на президента.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев