АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЯН ЧУКОВ: СЛЕД ХЕРСОН ПУТИН ЩЕ БЪДЕ ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА АНТИРУСКАТА ПРОПАГАНДА

Боян Чуков
14.11.2022 / 11:39

Става очевидно, че след случая "Херсон" Путин ще бъде основна цел на антируската пропаганда както от чужбина, така и във вътрешнополитически план. Неговият имидж и авторитет ще пострадат предимно по отношение на обикновенния руснак, които за него са изключително важни.

Редица руски коментатори, които до този момент подкрепяха 100%, Путин започват макар и деликатно и меко да отправят към него неприкрити критики. Системата на олигархична капиталистическа Русия реално е модифицираната комунистическа Система преди падането на Берлинската стена.

Наблюдаваме обаче как се сриват двете Системи. Западната Система не прави изключение. Нейното състояние е достатъчно драматично. Кризата е системна, а не структурна както се опитват някои да обяснят. САЩ се стремят да повторят своя успех от Студената война, когато СССР се разпадна поради предателството на комунистическата номенклатура.

Руските олигарси са рожби на същата комунистическа номенклатура, която разруши Съветския Съюз. Бащите предадоха СССР, сега Западът разчита на техните деца. Друг вариант няма. РФ разполага с атомно оръжие в изобилие и няма как да капитулира, ако няма вътрешно предателство.

Известният и постоянен участник в предаването на Соловьов и периодично водещ по канал Соловьов live проф. Ефстафьев, Дмитрий Генадиевич показа преди един ден по Соловьов live снимка на входния портал на украинския НПЗ (рафинерия) в Кременчуг. Пред входа на рафинерията се виждаха двама служители на СБУ (специалните служби на Киев). Неговия коментар бе, че рафинерията е национализирана и украинският олигарх Игор Коломойски вече не е нейн собственик. Евстафьев зададе в ефир много неудобен въпрос към руското държавно ръководство.

Защо официално в руските медии бе съобщено, че Кременчугската рафинерия е разрушена, а в действителност тя продължава да работи. Той нарече това разминаване "обман" (лъжа). Кременчугската рафинерия е един от най-големите производители на ГСМ за ВСУ (украинската армия).

В Киев и Вашингтон стана ясно, че Русия не може да бъде победена на бойното поле. Това е причината договореното оттегляне на руснаците от Херсон да се представи като стратегическа победа на ВСУ/НАТО. Основната цел на Запада е да се развърти пропагандно случая "Херсон" и да се вбие клин между обикновените руснаци и ръководството в Кремъл.

Всички неуспехи да се напишат на сметката на Путин. Западът да доведе в Москва ново правителство, което да подпише капитулацията. Оттеглянето от Херсон с нищо не застрашава самата Русия. Но то е болезнен удар върху самочуствието и националната гордост на руснаците. Воденето на неясни преговори зад гърба на народа води до нарастващо недоверие към самия Путин.

Задкулисното и очевидно влияние на олигарсите както и очевидното прикриване на корупцията във висшите етажи на руската власт не съдействат за сплотяването на руския народ зад Кремъл. Основната идея на Запада е Русия сама да развали Русия.

В тази посока могат да се оценят изказванията на ген. Бен Ходжис, бивш командващ американските войски в Европа, че през януари ще бъдат освободени от ВСУ/НАТО Мариупол и Мелитопол, а после идва ред на Крим. Прогнозата може да се реализира само ако Кремъл сам предаде изброените територии или ги изтъргува в някоя бизнес сделка на руските олигарси.

Или ако в Русия започнат масови протести срещу Путин и неговото обкръжение и това доведе до оставка на руския президент след, което да бъде преформатирана властта в Москва.

Накратко, това е сценарият, който се разиграва в момента в глобалните медии.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев