АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГАВРАИЛОВО ОТБЕЛЯЗВА ДНЕС ДВОЕН ПРАЗНИК – НА СЕЛОТО И НА ЦЪРКВАТА „СВЕТИ АРХАНГЕЛ МИХАИЛ“

Гавраилово - празник 2022
08.11.2022 / 16:08

Сливенското село Гавраилово отбелязва своя празник на 8 ноември – Архангеловден. На този ден е и храмовият празник на църквата „Св. Архангел Михаил“. Днес бяха поднесени цветя пред паметника на загиналите във войните жители на селото. От името на кмета Стефан Радев цветя поднесе заместник-кметът Пепа Чиликова, която прочете поздравителен адрес от сливенския градоначалник.

„В Деня на Гавраилово и празник на църквата „Св. Архангел Михаил“, приемете пожеланията ми за здраве, благодатна година, късмет и берекет! Бъдете все така задружни и обединени от общата кауза, посветена на разцвета и развитието на селото. Нека то се превръща във все по-модерно, атрактивно и подредено място, както за жителите, така и за посетителите, които идват при вас. Уважаеми господин Андреев, бъдете все така активен и отдаден на своята работа, посветена на добруването на цялата ви местна общност. Продължавайте да влагате ангажираност в инициативите и реализирането на проекти, доказвайки, че духът на българското село е жив!“, пише в поздравителния адрес от кмета Стефан Радев.

В църквата на селото беше отслужен водосвет за здраве. По повод двойния празник в Гавраилово се проведоха редица прояви - празничен концерт с участието на самодейни състави от читалище „Слънце-1928“, турнир по футбол, годишни награди на кметството и открит урок по родолюбие. В програмата бяха включени театрална постановка на Държавен куклен театър-Сливен, спортен празник в училището, а в местната библиотека - презентация на тема: „Роден край – при теб ще се завърна“. Във фоайето на читалището е подредена изложба за рисунки на тема: „Есен в Гавраилово“.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев