АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРЪМП: САЩ СЕ ПРОВАЛЯТ КАТО НАЦИЯ, ЗАЩОТО "ИМАМЕ НАЙ-ЛОШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ В ИСТОРИЯТА"

Изказване на Тръмп на предизборен митинг във Флорида, САЩ
07.11.2022 / 10:35

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп подчерта на митинг, в Маями, Флорида, че страната сега е в упадък и е "пропадаща нация", защото "имаме най-лошият президент в историята".

Тръмп отново обвини администрацията на президента Джо Байдън за "най-високата инфлация от 50 години", наред с нарастващото геополитическо напрежение. Той също така каза, че американският фондов пазар "завърши най-лошата първа половина на годината от 1872 година насам".

Бившият президент подчерта, че страната е загубили своята енергийна независимост, прекратявайки "проучването и производството на петрол в Съединените щати точно когато цените достигнаха най-високото си ниво за всички времена".

Завършвайки речта си, той подчерта, че Републиканската партия "няма да позволи този ужас да продължи" и "ще направи Америка отново велика".

Междинните избори в Съединените щати ще се проведат във вторник, 8-и ноември. Провеждат се избори за всичките 435 места в Камарата на представителите, както и 35 от 100-те места в Сената. Демократите спечелиха през 2020 г. Камарата на представителите с 222 срещу 213 за Републиканската партия и държат Сената при числено равенство 50-50, но с решаващия глас на вицепрезидента Камала Харис.

Прогнозите на FiveThirtyEight сега дават на републиканците 83% шанс да спечелят Камарата на представителите на утрешните междинни избори и 54% шанс да спечелят мнозинство и в Сената. Има 53% шанс републиканците да спечелят и двете камари, 30% шанс демократите да запазят мнозинство в Сената, докато републиканците спечелят Камарата, и 16% шанс демократите да запазят мнозинството си и в двете камари на Конгреса на САЩ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев