АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ЩЕ ОБСЪЖДА ИНВЕСТИЦИОНЕН РАЗХОД ЗА ОЩЕ 8 Ф-16, ПРОМЕНИ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

Народно събрание
04.11.2022 / 08:40

Депутатите се очаква да решават днес дали да дадат разрешение за придобиване на нови 8 изтребителя Ф-16 Блок 70. Те трябва да се произнесат и дали да върнат хартиената бюлетина. Днес ще се проведе и редовният петъчен контрол.

Както всеки първи петък от месеца работата на народните представители започва с блиц контрол. На въпроси на депутати ще отговарят министър-председателят и вицепремиерите.

Веднага след това започва обсъждането на внесения от МС проект за инвестиционен разход "придобиване на нов тип бойни самолети". В сряда Комисията по отбрана одобри купуването на втората партида изтребители. От "Продължаваме промяната" поискаха да бъде записано, че плащанията ще спрат, ако има забавяне по изпълнението.

В дневния ред е включено и първо гласуване на трите проекта за промени в Изборния кодекс. Този на БСП предвижда връщане на хартиената бюлетина.

В законопроекта на „Възраждане“ се предлага съставът на Централната избирателна комисия да отразява разпределението на мандатите след последните избори, въвеждане на видеонаблюдение във всички секции и задължително преброяване на талоните от машинното гласуване.

Третият проект на ДБ задължава ЦИК да предоставя достъп до изходния код на софтуера на всички формации, преминали 4-те процента на последните избори.

Парламентарният контрол започва с въпрос към вицепремиера по управлението на европейските средства Атанас Пеканов. Въпроси и питания има към още седем служебни министри.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев