АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАХАРОВА ЧАКА ОТГОВОР ОТ ЛОНДОН: ИЗПРАТИЛА ЛИ Е ЛИЗ ТРЪС СЪОБЩЕНИЕ ДО БЛИНКЕН ЗА "СЕВЕРЕН ПОТОК" ВЕДНАГА СЛЕД ВЗРИВОВЕТЕ?

Мария Захарова
01.11.2022 / 12:23

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова очаква отговора на Лондон относно информацията в медиите, че бившият британски премиер Лиз Тръс е изпратила съобщение „свършено е“ ("it’s done") до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен след саботажа на „Северен поток“.

"Честно казано, не ме интересува кой и как е получил тази информация. Интересува ме отговорът на Лондон на следния въпрос: "Британският премиер Лиз Тръс изпрати ли съобщение до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен веднага след взривяването на "Северен поток" с думите "it’s done"?“, написа вчера Захарова в своя канал в Telegram, съобщава ТАСС.

Мария Захарова подчерта, че милиони хора по света очакват официален отговор на този въпрос и имат право да знаят какво се е случило със световната енергийна сигурност и каква е ролята на англосаксонците в терористичната атака.

Руският президент Владимир Путин обяви вчера, че на компанията "Газпром" е било разрешено да инспектира местата на експлозиите в "Северен поток" и вече е открила съответните щети по газопроводите. Според Путин резултатите от проучването доказват, че инцидентът с газопроводите е явна терористична атака, добавя ТАСС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев