АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЪЛЪБ ДОНЕВ: ВРЕМЕ Е ЗА ВРАЗУМЯВАНЕ, КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА

Гълъб Донев
31.10.2022 / 15:36

Имаме основателни опасения, че в силно фрагментиран парламент бюджетът може да се превърне в предизборно наддаване. Това заяви премиерът Гълъб Донев в Министерския съвет. Премиерът и министрите се събраха на извънредно заседание след като днес макрорамката беше обсъдена на Тристранен съвет, съобщи БНТ.

"Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно правителство: "Как Гълъб Донев прави бюджет - перо по перо", коментира премиерът пред колегите си. Той заяви още, че по темата има различни спекулации, противоположни становища и очаквания към кабинета.

"За бюджет 2023 се говори и с метафори, не винаги успешни. Колегите от Министерството на финансите разработиха няколко варианта за бюджета следващата година - правителството се спря на т.нар. удължителен закон. Личното ми мнение е, че е време за вразумяване, когато става дума за бюджета на държавата", заяви Донев.

Премиерът отговори и на критиките на партиите, като подчерта, че служебното правителство няма нужната парламентарна подкрепа, за да прокара политики.

"Служебното правителство не разполага с необходимата парламентарна подкрепа, за да предлага свои политики в интерес на българските граждани. Любопитно е, че някои партийни лидери днес ултимативно искат от нас това, което ни забраняваха само преди три месеца", коментира премиерът.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев