АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ БЕ ГОСТ НА ТЪРЖЕСТВЕНАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Антоний Андонов на тържествената сесия на Сливенския общински съвет
26.10.2022 / 18:06

На тържествена сесия днес на Общински съвет Сливен по повод празника на града - Димитровден бяха официално връчени отличията на четиримата нови почетни граждани на Сливен. Това са етнологът-изследовател доц. д-р Владимир Демирев, художникът Александър Дойчинов - тазгодишен носител на наградата за изкуство и литература "Добри Чинтулов", колоездачите Павел Шуманов и Евгений Балев. За висок професионализъм и гражданска отговорност със Значка на Община Сливен бяха удостоени служители от Областната дирекция на МВР и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", лекари, медицински сестри и доброволци.

Поздравления към общинските съветници и гостите на събитието отправиха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, кметът на община Сливен Стефан Радев и народният предстaвител Хатидже Георгиева. От името на областния управител Минчо Афузов приветствие към присъстващите отправи заместник-областният управител Антоний Андонов. В него той каза:

"Уважаеми дами и господа общински съветници, скъпи гости, уважаеми съграждани,

Днес отново е Димитровден, и отново град Сливен чества своя празник, за тридесети път. Както винаги на този ден, ние почитаме патрона на града ни – свети Димитрий Солунски и отдаваме заслужена почит на всички онези наши предшественици, вградили себе си, труда, силите, упорството, сърцето си в стопанското и духовно развитие на Сливен.

Заниманията ни с миналото не са самоцелни. Те ни дават мярата, жалоните, примера за истинска грижа и отговорност към Сливен и неговите хора! Казвам „хора“ съвсем не случайно. Защото смисълът от нашите, от вашите усилия и решения, дами и господа, е в това да изпълним обещанията си към хората, да бъдем честни към клетвата, която сме дали, встъпвайки в Общинския съвет на Сливен и в това - да служим на човешките проблеми, потребности и стремежи, да работим за благото на всички сливенци. А това означава да загърбим личните си амбиции и интереси! И задълбочено и с високо чувство за отговорност - пред бъдещето, да обмисляме, претегляме и предлагаме решения за Сливен. Защото, уважаеми дами и господа, всички ние - от бедняка до интелектуалеца, от дребния предприемач до ръководителя на важна институция, сме орисани да бъдем заедно в този град! Както, може би, и децата ни! Затова е нужно и важно нашият общ дом – Сливен - да бъде едно чисто, приветливо, уютно и красиво място за живеене, със свободни, предприемчиви, образовани и родолюбиви хора, които се чувстват подкрепени и защитени в своя град.

Пожелавам ви мъдрост, отговорност, много решителност, последователност, воля и ползотворни дела в името на нашия обичан град и нашите съграждани!

Пожелавам на вас и вашите семейства преди всичко здраве, добруване, успехи и благоденствие!

Честит празник!".

По-късно на централния сливенски площад се състоя тържествен ритуал по повод празника на града с издигане на националния флаг и знамената на Сливен и на Европейския съюз и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Още снимки от новината

церемонията на пл. "Хаджи Димитър"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев