АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МС ОТПУСКА 20 МЛН. ЛЕВА ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ - ПО 400 ЛЕВА, ЕДНОКРАТНО

 Гълъб Донев
26.10.2022 / 11:15

Правителството ще отпусне 20 милиона лева за еднократна помощ за отопление, съобщи служебният премиер Гълъб Донев. Решението се очаква да бъде взето на започналото вече заседание на кабинета, на което ще се гласуват и редица законодателни текстове, свързани с ангажиментите за получаване на втория транш от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост.

Донев не уточни какви ще бъдат критериите за получаването на помощта за отопление, а само нейните параметри: "Еднократна финансова помощ в размер на 400 лева".

Сред обсъжданите текстове, свързани с Плана за възстановяване, е Законът за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши държавни длъжности

"Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата срещу порочните практики, които допускат облагодетелстваното на малцина за сметка на цялото общество".

Гълъб Донев допълни, че вече има ударна серия от въпроси от новите депутати към служебните министри:

"За първите два дни от дейността на 48-ото НС, по мои груби сметки са зададени около 70 въпроса към министрите от служебното правителство. Забелязвам „ударници“ в съревнованието за най питащ народен представител, както и министри, които са първенци в категорията "най-питан министър"".

Най-много въпроси засега има към министър Иван Шишков:

"Разчитаме на същия устрем и активност в същинската дейност на народните представители като законотворци".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев