АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СБИРЩИНА ЗА ВОЙНА

Валентин ГЕОРГИЕВ
26.10.2022 / 09:21

Задава се голяма „коалиция на войната“ в българския парламент, за която изглежда няма спирачка. Ястребите войнолюбци от ДБ вече внесоха в НС проект на решение за военна помощ за Украйна, ГЕРБ също ги последваха. Идеята на Борисов дори беше още по-цинична – в опит да легитимират „ценностно сближаване“, от партията му предложиха дори да внесат общ проект за решение, но „парашутът“ им не се отвори. Не заради някакво идейно разминаване, а от пустия егоцентризъм на градската десница.

Зад този „върховен“, „неотложен“, „обществено значим“ приоритет на приоритетите по всяка вероятност ще застанат и ДПС, и ПП, и хората на Стефан Янев, готови на всичко и с всички.

Излишно е да се коментира колко опасен и рискован ход за държавата ни ще бъде предоставянето на оръжия за Украйна. Достатъчно аргументи бяха изтъквани месеци наред. Няма съмнение, че с тази безумна политика, която водят въпросните партии от криворазбран евроатлантизъм, ставаме официална мишена на руските ракети. Отношенията ни с Русия вече са достатъчно влошени, така че оръжията за Киев ще бъдат „черешката на тортата“.

Ако обаче са толкова уверени в правотата си тези войнолюбци, защо не направят най-логичното: да организират референдум по въпроса. За да се види най-накрая какво мислят българите. Колко от тях биха избрали страната ни да „налива масло в огъня“, вместо да пазим неутралитет или да водим дипломация. Цъфнали и вързали сме, хайде зорлем и във война да ни вкарат.

Валентин ГЕОРГИЕВ

https://duma.bg/

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев