АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ СРЕЩНА С РЪКОВОДИТЕЛЯ НА БЮРОТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БЪЛГАРИЯ

Ръководството на Областна администрация се срещна с ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България
25.10.2022 / 17:32

Заместник-областният управител Антоний Андонов и главният секретар на Областна администрация Сливен Кирил Аврамов се срещнаха днес с ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и Биляна Църноречка, пресаташе на Бюрото.

Гостите разказаха за информационните и комуникационни функции и дейността на Бюрото на ЕП у нас и информираха, че след двете години на пандемия провеждат серия от неформални срещи в регионите, с цел актуализиране на контактите и осъществяване на сътрудничество с местните медии. Представителите на Бюрото на Европарламента у нас припомниха още, че през 2019 г. Сливен бе домакин на първото регионално ученическо състезание „Евроскола“, след което пет ученически отбора от Сливенска и Ямболска област гостуваха в Европейския парламент в Страсбург.

От своя страна заместник-областният управител Антоний Андонов подчерта готовността на Областна администрация да съдейства при организирането на информационните кампании на Бюрото на Европейския парламент в България. Той подкрепи идеята за сътрудничество при организирането на срещи с българските евродепутати по теми от важно значение за местния бизнес и местната общност.

По време на срещата бе коментирана и необходимостта от по-интензивни срещи на българските евродепутати с местните власти, институции, браншови и неправителствени организации, за да се чуят по-отчетливо гласовете, проблемите и предложенията на гражданите.

След срещата с ръководството на Област Сливен, ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев и пресаташето на Бюрото - Биляна Църноречка проведоха неформална среща със сливенските медии.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев