АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАДЗИРАТЕЛИТЕ В ЗАТВОРИТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ

Надзиратели в затворите излизат на протест
25.10.2022 / 08:55

Надзиратели в затворите излизат на протест пред Министерството на правосъдието. Преди ден недоволните служители изпратиха позицията си с осем въпроса към министерството.

От Синдиката на служителите в затворите в България задават въпрос към Министерството на правосъдието дали предвижда да заложи увеличение на заплатите в секторите Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана" в проекта за Бюджет за 2023 година.

В позицията си надзирателите настояват да получат от ведомството цялостен логично обвързан план с анализ за поетапно преминаване от смесен към 12-часов режим на работа в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

От синдиката посочват също, че Комитетът против изтезанията към Съвета на Европа и европейските правила за затворите е издал препоръки в последния си доклад, касаещ системата на затворите у нас. Те искат правосъдното министерство да излезе с позиция по въпроса и да коментира публично констатациите от предишни доклади за състоянието на затворите.

От организацията настояват още да получат планове за превенция и противодействие на агресията срещу служителите в затворите, както и за ползване на отложения не по вина на надзирателите платен годишен отпуск от минали години в размер на общо над 100 000 работни дни.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев