АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КРАСИМИР МИТОВ: ЗРЕЕ СЕРИОЗЕН НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ В СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Красимир Митов, председател на синдикат "Защита"
19.10.2022 / 09:16

30 години назад ни карат да питаме стария министър, а новият се прави, че нищо не знае, прави равносметка Красимир Митов, председател на синдикат "Защита" преди националния протест на работещите в системата на Спешната помощ.

"Изсипват се гръмки обещания, но това вече го слушаме от доста време насам. Отпускат се стотици милиони за здравеопазване, но нито отиват до пациентите, нито до съсловието. Сигурно някъде потъват тези пари, но не са нито в здравната система, нито до пациента", коментира той в предаването "Преди всички" на БНР. По думите му се чуват "едни и същи клишета от години насам".

Медиците категорично няма да отстъпят, искат да се отвори палатков лагер пред парламента, подчерта Красимир Митов за готовността за национален протест на лекари, сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна медицинска помощ.

"Не се заканваме. Просто идва отдолу това решение. Това ще го направят хората, които работят в системата. В болниците се задава абсолютно същият проблем. Вече поне в 7-8 болници се подготвят протести. Зрее сериозен национален протест в системата на здравеопазването."

Това, което е обещало старото правителство, не е изпълнено. Парите ги няма, обясни Митов.

"Министърът казва, че старото правителство не е свършило никаква работа. Къде е истината, не можем да разберем. Хората ги интересува да получат заплащане срещу труда, който полагат. Явно няма никаква приемственост в това министерство."

"Парите са крайно недостатъчни. Те не са постоянни и не решават трайно проблема. Временно нещата се закърпват", описа ситуацията в Спешната помощ Красимир Митов.

Той огласи съмнения на работещите в сферата на Спешната помощ, че "не всички ще получат тези пари".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев