АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАВРЪХ ПЕТКОВДЕН ГРАД КЕРМЕН ЧЕСТВА ДВОЕН ПРАЗНИК

Църквата „Света Петка“ в Кермен
14.10.2022 / 15:01

Навръх Петковден, жители и гости на град Кермен в община Сливен се стекоха в църквата „Света Петка“, където бе отслужена празнична Света литургия по повод празника на града. Денят е двойно по-значим за Кермен, тъй като днес храмов празник отбелязва и местната църква.

На празничния ден се проведе и церемония на градския площад. Там, пред паметника на загиналите във войните, дали живота си за Родината, бяха поднесени цветя на почит и признателност. Сред гостите, дошли да уважат празника, бе кметът Стефан Радев, който пожела на жителите и кмета на град Кермен Живко Жечев здраве, сполука, късмет и Света Петка да закриля семействата им.

„Като керменлийци имате много поводи за гордост. Паметникът, пред който сме изправени днес, е един от символите на българската храброст, саможертва и героизъм в борбата България днес да е свободна страна. Искам да поздравя Живко Жечев, за неговата активност като кмет на Кермен и стремежа му да превръща града във все по-добро място за живеене. Като Община сме подкрепяли редица негови инициативи, ще продължаваме и занапред“, увери Стефан Радев. От своя страна кметът на Кермен благодари за подкрепата и съдействието от страна на Община Сливен, благодарение, на които детската градина в Кермен е изцяло обновена и посреща над 70 деца. Почистен и ремонтиран е и стадионът, който вече предлага необходимите условия за професионални тренировки.

Цветя пред паметника поднесоха още народният представител Мария Белова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, кметове на населени места и кметски наместници, граждани и ученици.

След общоградската церемония се състоя награждаване на учениците, които се включиха в спортните игри по случай празника на града и на малчуганите от детската градина.

Тържественият концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, ще започне вечерта от 18 ч.

По традиция, празничният ден ще завърши с народно веселие на площада.

Организатор на проявите е Кметството в Кермен, с подкрепата на Община Сливен и Общинския съвет.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев