АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЛИТОЛОЗИ: ОЧАКВА НИ ПОЛИТИЧЕСКО ЛИЦЕМЕРИЕ В НС

Политолози: Очаква ни политическо лицемерие в НС
14.10.2022 / 10:03

Конституционалистите трябва да кажат дали може да има промяна в Конституцията в рамките на нормално НС, за да може да има период, в който служебното правителство да има по време на работещо Народно събрание. Това ще реши много от проблемите, които имаме със служебния кабинет, когато няма парламент - ще се приемат законите, ще има контрол над изпълнителната власт. Това посочи пред bTV политологът Димитър Аврамов.

Според него има "имитация на политика", особено с поставянето на "евроатлантическото мнозинство" на дневен ред.

"В България има съгласие за евроатлантическо мнозинство - ДПС влиза, Янев влиза и се намират депутати, които да се присъединят към него. Ще има квалифицирано мнозинство. Но в това няма съдържание. Има мантра от всякакви сили, че дадена партия е зло, което формално пречи на сътрудничеството, а отдолу на терена на задкулисието то си върви", посочи още Аврамов.

Според Първан Симеонов в следавщите месеци ще видим предизборна кампания в Народното събрание.

Освен това ще наблюдаваме "политическо лицемерие".

"Ще чуем акцентите на основните формации, ако не се случи някакво чудо за договаряне на кабинет. За съжаление България 2 години си живее в предизборна кампания. Партиите отвикват да управляват и започват да се състезават за властта, без да искат да я упражняват", заяви Симеонов.

"Има формули, но те трябва да минат през още едни избори. Електоратът на ДБ не би позволил разговори с ГЕРБ сега. Идва време за нюанси. Изкопахме огромни окопи между лагерите и сега не можем да ги прескочим. Във време на война България трябва да е стабилна. Партньорите на Запад няма да ни траят дълго да си играем тук", допълни той.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев