АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СВИКВАТ СРЕЩА НА НОВИТЕ ДЕПУТАТИ ЗАРАДИ РУСКИЯ ПОСЛАНИК У НАС

Народно събрание
13.10.2022 / 08:46

„Демократична България“ обяви, че инициира нова среща между парламентарните сили, за да се реши въпросът с присъствието на посланика на Русия Елеонора Митрофанова на тържественото заседание при откриването на 48-ото Народно събрание. Срещата е поискана от формацията с писмо до главния секретар на парламента и ще се състои утре.

Още в първата среща на новоизбраните депутати, някои от парламентарните групи дадоха заяви, че не намират присъствието на руския дипломат за уместно.

Вчера пред БНР депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който като най-възрастен ще открие първото заседание, заяви:

"Тя е дипломат като всички дипломати. Това е обявяване на война. Ами кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба тук. Аз питам чий е този зор? Кой ще отговаря?"

Последва светкавична пресконференция на лидера на партията-победител от вота Бойко Борисов, който заяви, че ГЕРБ няма да влязат в Народното събрание на първото заседание, ако там е руският посланик Елеонора Митрофанова.

На срещата във вторник от "Възраждане" са били категорично против, а БСП са напуснали в знак на несъгласие.

Обсъждат дали посланик Митрофанова да бъде канена на откриването на 48-то Народно събрание

От пресцентъра на парламента съобщиха за БТА, че към днешна дата няма изпратени покани до официалните гости за откриването на 48-ото Народно събрание. Според указа на президента Румен Радев първото заседание трябва да се проведе на 19 октомври.

БГНЕС

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев