АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА НЕ СЕ ЯВИ НА РАЗПИТ В ПРОКУРАТУРАТА

Корнелия Нинова
12.10.2022 / 16:05

Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура, съобщава БГНЕС.

На 4 октомври Нинова обяви, че е получила призовка и е образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев.

„Пет години Бойко Борисов си уреждаше вътрешна опозиция и я хранеше с ВЕЦ-ове, а сега включва и прокуратурата. Искат да дам на прокуратурата запис и стенограма от заседание на НС на БСП на 25 август. В призовката пише, че и от мен се изисква да връча призовки на Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова за явяването им на 12.10. при СРП.

Първо няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят с лична заповед за претърсване. Второ няма да се явим на разпит. Представител на Министерството на правосъдието да дойдат и да ме отведат принудително. Докато съм председател на БСП партията няма да влезе в техните схеми. Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България няма да се излезе от омагьосания кръг“, заяви преди дни лидерът на БСП.

В отговор на тези нейни думи прокурорът Георги Иванов от СРП даде пресконференция, в която призова политиците да се въздържат от политическо говорене.

„Недопустими са политически изказвания, с манипулативни твърдения и които представят прокуратурата по начин, който не отговаря на обективната действителност. Изказването на Корнелия Нинова е политическо и недопустимо, и цели отклоняване вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми, така няма да намалее престъпността, която се увеличава и всички ние страдаме от нея“, коментира още той.

Кирил Добрев от БСП пък обясни, че заради нарушените му права е подал молба в Прокуратурата. "След като бях изключен заради фалшификации в списъци, заради това, че нямах право да се защитя, съдът ме върна като член на Националния съвет.

На последното заседание отсъствах. Първо, нямах смс или сигнал да присъствам, второ, не присъствах в списъка по нареждане на Гуцанов бях изваден от списъка. Господин Свиленски обяви, че това е техническа причина, тогава се включи г-жа Алексова и обясни, че законите в страната не важат в БСП“, подчерта още Добрев.

От призовката стана ясно, че изисканите запис и заверени копия на документи, както и екземпляр от връчените призовки, следва да бъдат изпратени в СРП в срок до 10 октомври 2022 г. "Обръщам Ви внимание, че Вашето явяване също и задължително за изясняването на фактическата обстановка и поради тази причина изпращам призовка и за Вашето явяване.

В случай, че сте възпрепятствани да се явите на гореспоменатите дати и/или час, следва да се свържете с мен на горепосочения служебен телефон, за да бъде избрана друга дата или час за Вашето явяване. Ако желаете можете да се явите с упълномощен от Вас адвокат, който да присъства на снемането на писмените сведения", пише още в призовката.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев