АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНЕВ: БЪЛГАРИЯ НЯМА СЪУЧАСТИЕ В ПОДГОТОВКАТА НА ВЗРИВА НА КРИМСКИЯ МОСТ

 Гълъб Донев
11.10.2022 / 11:20

"Още в неделя вечер разпоредихме на Държавна агенция национална сигурност да започне проверка за маршрута на камиона, в следствие на публикации в медиите, че маршрутът на камиона се свързва с България", съобщи служебният премиер Гълъб Донев.

"Моля, да коментирате темата с отговорност за това, че тази тема създава рискове, както за националната сигурност, така и за въвличането на България в една тема, която не би трябвало да се експонира така в медиите. Това за "българска следа" с камиона, е в медийни публикации. Апелирам към Вас за отговорност. Използването на това словосъчетание, предполага съучастие", заяви Донев, обръщайки се към медиите в България.

"България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост, няма и такова обвинение, отправено официално от руската страна", обяви Донев.

Той допълни, че в момента се изяснява дали камионът е преминавал през България.

"Уведомена е и прокуратурата за проверката на ДАНС. За резултатите от проверката ще бъдат съответно информирани компетентните органи. България се намира, знаете на кръстопът се намира географското й положение. Преминават много камиони, много товари през нашата страна", допълни Донев.

На въпрос защо България бе замесена с взривяването на Кримския мост, Донев обясни:

"Тази информация, която имате, не е точно такава, не е достоверна. България единствено се свързва като географска точка по маршрута на камиона".

"Това ще бъде изяснено. Всички документи, с които разполагат митническите власти, съответно органите на МВР, съответно ДАНС, ще бъдат изяснени, информация ще получат компетентните органи, които имат отношение към случая", категоричен бе служебният премиер по повод информацията, че номерът на товарителницата сочи, че такъв камион нито е влизал, нито излизал от България.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев